Шрифт:

5000 лв. премия за Мавродиева в Сливен

5000 лв. премия за Мавродиева в Сливен
06-03-2019 19:01

За европейската си титла в тласкането на гюле в зала Радослава Мавродиева получи финансова премия от 5000 лв. от Община Сливен, информира sliven-sport.com.

 

Днес атлетката и нейната треньорка Валентина Желязкова бяха на официална среща при кмета на града Стефан Радев.

 

„На Националния ни празник Радослава ни зарадва с голям подарък за България, за Сливен - с европейската си титла. Затова сме я поканили с личната й треньорка Валентина Желязкова. Искам да им благодаря и на двете и да ги поздравя за успеха“, заяви Стефан Радев.

 

„Малко ми е натоварено от това да съм европейска шампионка. Определено е голяма отговорност. Може би не бях готова за това, което последва след европейската титла, огромното внимание. То ми идва в повече. Не се смятам за успял човек, а за човек, който е сбъднал мечтата си“, призна европейската шампионка от първенството в Глазгоу.

 

Треньорката й призна, че преди това състезание са решили да запазят мълчание, за да не се разочароват след него.

„Беше много емоционално състезание. Над 19 метра имаше три състезателки. Нивото е много високо. Вдигнахме много летвата. Минахме сред големите. Така, че ще ги е страх от нас. Това да биеш германка, която толкова години е на върха, за нас е нещо много голямо. Като знаем, че сме от Сливен – това малко градче ражда шампиони“, каза още Желязкова.

 

Кметът пожела в бъдеще да отбележим и световна титла.

„Най-важното е, че когато човек е упорит, когато следва мечтите си и целите си, може да постига и най-високите върхове. Тази европейска титла го доказва. Много се надявам това да е допълнителен импулс повече деца от Сливен да се занимават със спорт“, каза Стефан Радев.

 

---


Тагове: ЕП 2019, Радослава Мавродиева, Сливен, Гюле, Валентина Желязкова
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени