Шрифт:

Русия дължи над 3.22 млн. долара на ИААФ

Русия дължи над 3.22 млн. долара на ИААФ
11-03-2019 17:35

Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) остави в сила санкцията за руските състезатели до изпълнението на определени условия от Московската антидопингова и изплащането на финансова компенсация.

 

Руската атлетическа централа (ВФЛА) е със спрени права от ноември 2015 г. след разкритията за манипулиране на допинг-проби в страната.

 

Организацията има задължения към ИААФ в общ размер от малко над 3.22 милиона долара, 460 хиляди от които от втората половина на 2018 година, като в тях са включени разходите за специално назначената работна група по случая от ИААФ с председател Руне Андерсен и за водените дела на руски спортисти в Спортния арбитражен съд в Лозана.

 

"Искам да подчертая, че разбрахме за точния размер на сумата преди седмица. Търсим източници за покриване на задълженията ни, защото за възможностите на ВФЛА сумата е доста сериозна. Финансовото ни положение не е розово, тъй като заради скандалите с допинга загубихме доста от спонсорите си", коментира президентът на ВФЛА Дмитрий Шляхтин. Шляхтин и Андерсен ще се срещнат в края на март, за да обсъдят възможностите са постигане на споразумение за частично разсрочване на задълженията.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Русия, Допинг, ИААФ
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени