Шрифт:

Приеха правилник за прилагане на новия закон на спорта

Приеха правилник за прилагане на новия закон на спорта
04-04-2019 12:32

Правителството прие Правилник за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта (ЗФВС), съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Правилникът урежда процедурите, свързани с получаване или отнемане на спортен лиценз на спортни федерации, както и процедурите по вписването в и заличаването от регистъра по ЗФВС на националната организация за спортно-туристическа дейност и нейните членове, на националната организация за университетски спорт и нейните членове и на обединените спортни клубове.

Регламентирани са условията за назначаване на директорите на държавните спортни училища, приложими при провеждането на конкурс по реда на Кодекса на труда.

Описани са и условията и реда за използване на спортните обекти - държавна собственост в хипотезите на безвъзмездно предоставяне за определено време, предвидени в ЗФВС, уточниха от МС.

Посочени са минималните рискове, срещу които се застраховат спортните обекти - държавна или общинска собственост, или тези, които са изградени при учредено право на строеж върху имоти - държавна или общинска собственост.

Регламентират се също така спецификите при процедурите по отдаване под наем на спортни обекти или части от тях - държавна собственост и по учредяване на ограничени вещни права върху спортни обекти или имоти - държавна собственост.

Правителственото постановление предвижда отмяна на Правилника за прилагане на отменения Закон за физическото възпитание и спорта (отм. ДВ, бр. 86/2018 г.), както и на Наредбата за сигурността на спортните обекти и мерките срещу насилието и лошото поведение на зрители преди, по време и след провеждане на спортни прояви, организирани на стадиони и в спортни зали, приета с ПМС номер 173/2000 г. на основание отменения закон, тъй като тази материя не попада в обхвата на действащия ЗФВС, съответно не се предвижда приемането на подзаконова нормативна уредба, се посочва в съобщението.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ММС, Закон, ЗФВС
BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Второ място за Петрова на Диамантена лига

14.08.2020

Демирева четвърта в Монако

14.08.2020

Атлетически прояви в Поморие

13.08.2020

И BGathletic.com e в битка за оцеляване. Можете да помогнете!

12.08.2020

Габриела Петрова втора в Турку

11.08.2020

Габи Петрова ще защитава титла в Турку, излъчват я по БНТ3

11.08.2020

Да научим детето да приема загубата

11.08.2020

Демирева и Петрова скачат на Диамантената лига в Монако

10.08.2020

Тракия 96-Пловдив отличник по титли от шампионата

10.08.2020

Резултати от НШ за мъже и жени

09.08.2020Последни новини Най-четени