Шрифт:

Мавродиева отказва турнири от Диамантената лига

Мавродиева отказва турнири от Диамантената лига
04-04-2019 13:49

Европейската шампионка в тласкането на гюле в зала Радослава Мавродиева няма да участва в никакви комерсиални турнир. Това обяви атлетката по време на церемонията, на която тя получи специалната награда на Пресклуб “България” за пробив в световния спорт.

 

“Няма да участвам на комерсиални турнири. Така съм си решила, така ще е до края. На Балканиадата - да, но турнири, Диамантени лиги - не. Няма смисъл, ако е за едните пари, не става въпрос само за пари, заяви Мавродиева. - Става въпрос да се остави една следа в историята. Никой няма да ме запомни, че съм станала първа на Диамантена лига и съм взела един диамант.“

 

Треньорката на европейската шампионка Валентина Желязкова също даде нюанс на отказа Радослава да стартира на турнири.

“Нарушава се подготовката. Когато човек има цел, трябва да я преследва с максимум натоварване. С всяко едно излишно натоварване човек излиза от пътя. Не е нужно да се участва на толкова много състезания през сезона”, коментира Желязкова.

 

Мавродиева ще се подготвя за летния сезон само в родния Сливен. Това е желанието на състезателката и с него ще се съобрази и треньорката й в изготвянето на тренировъчния план.

 

“След европейското вече сме с по-голямо самочувствие занапред. Летвата си я вдигаме ние самите, коментира Желязкова. - Според мен е по-добре постепенно да се изкачва, защото по пътя прави много грешки. Това постепенно изкачване показва, че Радослава осъзнава грешките си и ги поправяме. Радослава е с неограничени възможности, стига да е здрава. Подготовката за световното първенство вече започна. Първите ни състезания ще бъдат юли месец. Най-важното е световното, всичко друго е преходно, за да видим моментното й състояние. За момента сме в Сливен. Може би преди Балканиадата може да направим един лагер в Правец, лагери в чужбина няма да има. Имаме условия и спокойствие в Сливен, най-важното е един състезател да е спокоен.”

 

“За световното първенство в Доха ще тръгна със същите амбиции, както тръгнах сега за европейското. Ако трябва да се случва нещо хубаво, ще стане. Притеснявам се най-вече от медиите, сподели Мавродиева. - Не съм мислила с какъв резултат искам да завърша кариерата си, нямам намерение да подобрявам някакви национални рекорди, а и мисля, че няма как да стане.”

 

СНИМКИ разгледайте - ТУК

 


 

---


Тагове: Радослава Мавродиева, Гюле, СП 2019, ЕП 2019, ДЛ 2019
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени