Шрифт:

БФЛА награди заслужили деятели, треньори и атлети

БФЛА награди заслужили деятели, треньори и атлети
09-04-2019 13:52

Българска федерация лека атлетика награди заслужили деятели, треньори и атлети на церемония в Петрич.

 

Ден преди Общото събрание на организацията представители на десетки атлетически клубове от цялата страна се събраха в хотел „България“ в южния град, а президентът на БФЛА Добромир Карамаринов и кметът на община Петрич – Димитър Бръчков, наградиха атлетически деятели.

 

Плакети за развитието на леката атлетика в България получиха Динко Ганчев, Иванка Бонова, Галина Пенкова, Пламен Дунчев, Ангел Лафчиев и Георги Димитров, като Карамаринов накратко представи всеки от наградените.

 

Двамата най-успешните млади атлети на България за 2018 г. Александра Начева и Валентин Андреев също бяха отличени за добрите си постижения и класирания през изминалата година. Карамаринов сподели, че те са гаранция за доброто бъдеще на леката атлетика в България и им пожела да останат в този спорт и след края на кариерите си, за да предават опита си.

 

От името на Европейската атлетика (ЕА) Карамаринов връчи грамота и почетна значка на Стойко Цонов като един от най-добрите треньори на континента.

 

Руен Панчев, дългогодишен вицепрезидент на БФЛА, беше удостоен със статуетка и значка от ЕА.

 

Почетен плакет и екип на националния отбор беше връчен на кмета на община Петрич – Димитър Бръчков. Той сподели, че общината подкрепя спорта с идеята, че това е един от начините за развитие на младите хора. Бръчков допълни, че община Петрич финансира 46 спортни клуба, сред които е и атлетическият Звездите.

 

---


Тагове: БФЛА, Александра Начева, Валентин Андреев, Стойко Цонов
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени