Шрифт:

Преизбраха Карамаринов за вицепрезидент в Европа

Преизбраха Карамаринов за вицепрезидент в Европа
13-04-2019 13:40

Председателят на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов получи поредното голямо признание в Европа. По време на 26-ия конгрес на Европейската атлетика в Прага той бе преизбран за вицепрезидент на асоциацията. Карамаринов получи 45 гласа от 50 гласували федерации. Нивото на подкрепа на Карамаринов е най-високото измежду всички избрани с изключение на единствената жена кандидат Чери Александър за която по устав всички бяха длъжни да гласуват. Третият вицепрезидент на ЕА е Либор Вараник (Чехия). За президент на ЕА бе преизбран Свен Арне Хансен (Нор).

В Съвета на Европейската атлетика влязоха и трима представители на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) на която Карамаринов е президент. Това са Слободан Бранкович, Панаьотис Димакос и Фатих Чинтимар.

"Горд съм, че ме преизбраха за вицепрезидент на Европейската атлетика, коментира от Прага Карамаринов. - Благодаря на всички тези 45 федерации, които гласуваха за мен. Заедно с президента на Европейската атлетика Свен Арне Хансен ще продължим нашата работа за атлетиката".

Избирането на Добромир Карамаринов за вицепрезидент на ЕА е за втори пореден път. Той бе избран на този пост за първи път на конгреса през 2015-а година. В последните 4 години Карамаринов бе и първи вицепрезидент на Европейската атлетика. 

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Добромир Карамаринов, ЕА, Свен Арне Хансен
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени