Шрифт:

Мирела Демирева: Обичам да сънувам, че летя

Мирела Демирева: Обичам да сънувам, че летя
Снимка: Тони Тончев
29-04-2019 09:47 | Георги Делчев

Текст: Георги Делчев

 

Списание „Спринт“, брой 0, ноември 2016 г.

 

Мирела Демирева постигна най-големия успех за България на Олимпийските игри в Рио де Жанейро – сребърен медал в скока на височина. Интервюто й след триумфа остава интересно и днес.

 

- Имате ли кошмари преди състезания? Сънувате ли нещо, от което дори да се будите?

- Сънувам рядко, не толкова, че скачам, а повече се случва да сънувам, че летя. Това е любимият ми сън – да летя. А кошмарните сънища са ми, че закъснявам за проверка на състезание...

 

- Как се разтоварвате след тежките тренировки, може би с шопинг?

- Обичам да излизам с приятелки, но не обичам да пазарувам, не харесвам това. Обикновено го прави майка ми. Тази суетня никак не ми харесва, пък и не смятам, че имам нужда всеки ден да съм с различни дрехи или да имам милион фланелки. На мен ми трябват три фланелки. Използвам нещо, докато се счупи или развали. В същото време, ако нещо много ми хареса, си го купувам. Ако мога да си го позволя, разбира се. Например дрехи не съм си купувала от година и половина, дори от две. За последно си купих едно гумено пате, или не точно. Май точно в Рио много си харесах една значка и си я взех за раницата ми, това е едно жълто човече. Харесвам такива закачки, защото ми носят настроение.

 

- Животът ви в Холандия ли ще продължи?

- Засега живея по границите. Липсва ми България и ми е много хубаво да съм си тук. Но засега не искам да се връщам, за да тренирам например у нас. Но тук са близките ми, тук е Мариян (б. а. - приятелят й). От друга страна, в Холандия си изградих дом. И съм доволна, че си имам дом и в България, и в Холандия. Има много страни, които ми харесват, но засега това не стои на дневен ред.  

 

ДОЧЕТЕТЕ - ТУК

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Мирела Демирева, ОИ 2016
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени