Шрифт:

Препятствениците учредяват награда

Препятствениците учредяват награда
08-05-2019 12:52

Награда от 500 лв. очаква шампиона на България на 110 м с пр. за мъже за 2019 г. Премията ще бъде осигурена от хърделистите на миналото, които си дадоха среща за четвърта поредна година в емблематичния ресторант на Диана 3.

 

Рекордните 17 бивши състезатели на 110 м с пр. и 400 м с пр. се събраха да припомнят спомени от годините, в които са бягали, но и да изкоментират проблемите и радостите на днешната лека атлетика.

 

За първи път в ежегодната другарска среща се включиха доц. Иван Бозов, Илия Илиев – освен бивши хърделисти, но и емблематични треньори, както и Иван Сеизов.

 

Един от големите отсъстващи беше Йордан Цанков-Ришо, който стана дядо на близнаци в деня на срещата. Отсъствието му беше извинено с бутилка маркова напитка.

 

Всяка година на масата с хърделистите сяда и президентът на БФЛА и първи вице-президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов, бивш състезател на 400 м  с пр. Главният секретар на ММС Асен Марков също е редовно сред приятелите от пистата, както и последните двама рекордьори на България на 110 м с пр. Живко Виденов и Пламен Кръстев.

 

След като пропусна една сбирка на борда отново се качи и президентът на най-големия клуб у нас КЛАСА и бивш елитен състезател сред хърделите Пламен Нягин. Сред хърделистите се завърна и европейският шампион на 400 м Илия Дживондов.

 

С организацията на сбирката всяка година се нагърбва варненецът Руслан Грозданов.

 

Вижте кои още именити бивши препятсвеници участват в сбирката - ТУК

 

---


Тагове: Живко Виденов, Пламен Кръстев, Добромир Карамринов, 110 м с пр., 400 м с пр.
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени