Шрифт:

Русе, Мездра и София с победи в Aтлетика за младежи

Русе, Мездра и София с победи в Aтлетика за младежи
11-05-2019 14:16

Даниел Ангелов (Дунав – Русе) спечели петия кръг на веригата „Атлетика за младежи“ на БФЛА и водещият български телеком в Мездра.

 

Ангелов набра 178 точки в трибоя, като бяга 8.4 на 60 м, постигна 4.74 в скока на дължина и бе най-издръжлив на 800 м. Негов подласник стана съотборникът му Стефан Стоянов – 161 (8.3 - 4.27 - 2:42.3), а трети е Стефан Стефанов (Надежда – София) – 155 (8.7 – 4.29 – 2:39.0).

 

При момичетата две атлетки се качиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Мелани Венциславова (Атлет - Мездра) и Весела Панчева (Левски 2016 – София) набраха равен брой точки -170, завършиха наравно на 60 м с 8.6 и си размениха победи на скок дължина (Весела) и 600 м (Мелани).

 

Победителката Мелани се готви при националния рекордьор на 3000 м стипълчейз Митко Ценов, а Весела при Румяна Ценова.

 

Състезанието се проведе на атлетическата база на СОУ „Иван Вазов“, а всички деца бяха наградени от кметът на община Мездра инж. Генади Събков и регионалният експерт на Министерството на младежта и спорта Мария Георгиева.

 

Националният шампионат в тази възрастова група ще бъде на 18 май в София, когато се очаквата над 300 деца да се състезават на четирибой на централния стадион на Национална спортна академия „Васил Левски“, а точките в шампионата ще важат за веригата „Атлетика за младежи“. Останалите два кръга са на 2 август в Долна баня и финал на 22 септември в Студентски град в София, където точките ще се удвояват.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени