Шрифт:

София събира малки спортисти от България, Белгия и Хърватска

София събира малки спортисти от България, Белгия и Хърватска
16-05-2019 13:29

София ще бъде домакин на детско състезание по лека атлетика в периода 17 – 20 май 2019. В спортната проява ще вземат участие деца с ограничени възможности от Хърватска и Белгия, а основен организатор на събитието е клуб по лека атлетика КЛАСА, който е партньор в проект Back2Track, съ-финансиран по програма „Еразъм+“. 

 

По време на престоя, децата от Белгия и Хърватска, както и децата от България, които ще вземат участие в дейностите, ще имат следната програма:

 

18/05/2019

10:30 – 12:00 - тренировка (стадион хвърляния – НСА „Васил Левски“)

13:00 – 16:30 – уъркшопове за здравословен начин на живот и защо спортните клубове са важни – перспективата на децата (учебна зала в Мултифункционална зала на НСА „Васил Левски“)

16:30 – 18:30 – посещение на международен турнир „Нови Звезди“ (стадион НСА „Васил Левски“) и подкрепа на участващите от Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост от гр. Баня, Карлово, които ще стартират преди официалния старт на състезанието.

 

19/05/2019

10:00 – 13:00 – Международно атлетическо състезания #Back2Track – стадион НСА „Васил Левски“

 

Проект „Back2Track”, който Асоциация за развитие на българския спорт координира, има за цел да анализира различията и приликите, които спортните клубове имат в подхода си към професионалния и масовия спорт, както и в иновативния подход за включване на деца в неравностойно положение в спорт и физическата активност. Проектът има за цел да намери начин за създаване на практическите умения и знания в участващите организации как да управляват спортни програми за масов спорт, заедно с спортни програми за професионални спортисти.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени