Шрифт:

Над 150 деца от България, Белгия и Хърватска се състезаваха в София

Над 150 деца от България, Белгия и Хърватска се състезаваха в София
20-05-2019 10:07

 

Над 150 деца от София, Белгия и Хърватска взеха участие в международното атлетическо състезание #Back2Track на основния стадион на НСА "Васил Левски" в столицата. 
Проект Back2Track, който е е съфинансиран по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз и е координиран от Асоциация за развитие на българския спорт координира, има за цел да анализира различията и приликите, които спортните клубове имат в подхода си към професионалния и масовия спорт, както и в иновативния подход за включване на деца в неравностойно положение в спорт и физическата активност. Проектът търси начини за създаване на практическите умения и знания в участващите организации как да управляват спортни програми за масов спорт, заедно с спортни програми за професионални спортисти. 
Основен организатор на събитието беше клуб по лека атлетика КЛАСА, който е партньор в проект Back2Track. 
По време на престоя си в София между 17 и 19 май децата с ограничени възможности от Белгия и Хърватска проведоха съвместни тренировки с връстниците си от България, включиха се в уъркшопове за здравословен начин на живот и защо спортните клубове са важни – перспективата на децата, бяха зртели на международен турнир „Нови Звезди“ и подкрепа на участващите от Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост от гр. Баня, Карлово, които стартираха преди официалния старт на състезанието. 

 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени