Шрифт:

Спортен гигант променя политиката си спрямо бременни спортистки

Спортен гигант променя политиката си спрямо бременни спортистки
30-05-2019 12:14

В отговор на критиките за несправедливо отношение към жените спортисти по време на бременността им Nike обеща да представя по-добре политиките си и да промени правило, заради което жените губят заплащането си, когато забременеят, съобщава Bloomberg.

Компанията премахва изискването за добро представяне за "12 месеца за спортистките, които решат да имат дете", заяви вицепрезидентът на Nike Ейми Монтан в докладна записка до служителите.

"Ангажираме се също занапред да включим писмени клаузи, засилващи тази политика, във всичките ни договори с жени спортисти", допълни тя.

Рекламите на Nike наблягат върху възможностите на жените, но в последно време спортистки заявиха, че са били наказани заради избора им да имат дете.

Носителката на девет олимпийски медала, шест от коиото златни, Алисън Филикс разказа историята си тази седмица, като заяви, че Nike искала да ѝ плаща със 70% по-малко след забременяването ѝ.

Правилото за 12-те месеца означава, че от спортистките няма да се изисква да поддържат определено ниво на представянето, за да запазят заплащането си.

 

---


Тагове: Алисън Филикс, Екипировка
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени