Шрифт:

Подкрепят ли букмейкърите олимпийските шампионати по лека атлетика?

Подкрепят ли букмейкърите олимпийските шампионати по лека атлетика?
18-06-2019 13:52

На всички е известна връзката на букмейкърите със спорта. Повечето букмейкърски компании предлагат възможности за спортни залози на своите клиенти. Затова за никого не е изненада, че много големи букмейкърски компании стават спонсори на спортисти и спортни клубове. Тези партньорства са от огромно значение за редица спортове, в това число и в сферата на леката атлетика, където спонсорствата са насочени точно към индивидуалните състезатели. 

 

В същото време почти всички онлайн букмейкъри дават възможност на своите клиенти да правят залози в областта на леката атлетика. Както всеки спорт, и леката атлетика си има своята специфика при залагането, а колкото повече знаят играчите, толкова по-голяма е вероятността не само да правят отделни печеливши залози, но и да могат да си докарват немалък доход от това забавление.

В помощ на любителите на залози в тази връзка идва сайтът www.silentbet.com, който предлага подробни ревюта на всички по-големи букмейкърски компании. Освен това посетителите на сайта могат да намерят и сравнение между условията, които предлагат различните онлайн букмейкъри, като по този начин прави избора на букмейкър много по-лесен и информиран. А това не е за подценяване за всички онези, които биха искали да спечелят от любимата си игра. Наред с това сайтът дава възможност да се използват най-интересните бонуси, а през секцията за новини да се направи проверка и какво ново предлагат букмейкърите.


Когато става въпрос за индивидуални състезатели, какъвто е случаят с леката атлетика, спонсорствата действително са изключително важни и дават огромно предимство на състезателите, които не биха могли да разчитат на голяма помощ от страна на държавата.

 

Един такъв пример за партньорство е подкрепата, която осигурява Еврофутбол на водещия български състезател по скок височина Тихомир Иванов, който има и награда за атлет на годината (2018).

Спонсорствата са от голямо значение не само за цялостната подготовка на състезателите и за закупуването на екипировка например, но и за това те да имат възможност да участват в големи състезания в чужбина. Участието в такива състезания е от голям плюс за цялостното развитие на спортистите.

Необходимостта от спонсори само се увеличава, когато става въпрос за участие в такова голямо и важно състезание, каквото са олимпийските игри. При тях е от огромно значение подготовката да е на изключително високо ниво, което изисква повече усилия, но коства на състезателите и повече средства, затова появата на спонсори, например в лицето на букмейкърите, е голяма помощ.  Партньорствата с букмейкърски компании позволяват на спортистите и да се концентрират върху подготовката си и да оставят на заден план проблемите с финансирането, които със сигурност възникват при участието в спортно събитие от ранга на олимпийските игри.

Букмейкърските компании също печелят от тези партньорства и това е една от причините те също да ги търсят. Имената на спонсорите се поставят върху екипите на спортистите, което е чудесна реклама, особено когато състезанието е от такъв мащаб – по време на олимпийски игри в различните състезания са вперили очи дори и хора, които по принцип не следят толкова последователно всички спортни събития. А леката атлетика предлага едни от най-любимите за зрителите на олимпийските игри съревнования.

В същото време реклама, която толкова лесно достига до огромен брой зрители, е голям плюс за букмейкърските компании. Олимпийските игри са чудесно време за онлайн букмейкърите и тъй като голямата концентрация на спортни събития за кратък отрязък от време води до повече залози. Освен това е много вероятно на олимпийски игри да залагат и хора, които по принцип по-рядко се възползват от възможностите, които предлагат онлайн букмейкърите.

 

Това помага на тези компании да засилят позициите си на пазара и да получат нови клиенти. А колкото повече печелят по време на спортни събития, толкова по-голяма възможност имат да продължат, а защо не и да засилят спонсорствата, в които участват, което пък, от своя страна, продължава да помага на българските спортисти.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени