Шрифт:

Спортисти блестят в чаша капучино

Спортисти блестят в чаша капучино
05-07-2019 10:11

Навън вали, а в едно кафене край морето всички се усмихват. Причината? Капучино, поднесено с щипка любов. Колко изтъркано? Не, не, ще се убедите.

 

Във всяка чаша, пълна с изкуство, един барман е оставил част от душата си. Владимир Стоев (29 г.)  превръща на пръв поглед прост ритуал в такава мания, че вече е търсен под дърво и камък, за да изпише някое име върху горещата пяна.

 

Споделя: „Започнах да работя като барман на 22 години. След това реших да спра. В този момент обаче ми хрумна идеята с рисунките по кафетата. Тогава видях как хората се радват на малките неща и нямаше как да се оттегля. Да създавам усмивки, се превърна в наркотик.”

 

Първото му кафе е с образа на Васил Левски. Появява се през 2015 г. и се превръща в хит из социалните мрежи.

Въпреки че голяма част от клиентите му са футболисти, признава, че не е привърженик на най-популярния спорт в света, а на отделни фигури. „Не си падам по бълграския футбол. Харесвам Кристиано Роналдо и Лео Меси. Те са хора, пълни с енергия, които показват, че можеш да постигнеш всичко.”

 

Жените са най-големите му почитателки. Той обаче си мечтае да направи капучино не на някоя красавица, а на успешни спортисти. „Бих искал да изненадам Христо Стоичков. Той е спортистът, на когото най-много се възхищавам. Както и на Димитър Бербатов. За съжаление не съм ги срещал. Радвам се на хъса, с който са стигнали до това ниво.”

 

ДОЧЕТЕТЕ - ТУК

 

---


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени