Шрифт:

Балабанов на евро-финал с първо време

Балабанов на евро-финал с първо време
12-07-2019 20:46

Иво Балабанов даде най-доброто време в сериите на 3000 м стипълчейз на европейското първенство за младежи и девойки под 23 г. в Йевле (Шв).

 

Българинът достигна до финала на дисциплината си с 8:53.09 мин. Постижението е най-доброто му за сезона. Второто време преди решителната битка в стиплчейза е победителят от другата серия Симон Сунстрьом (Шв) – 8:54.19 мин.

 

Финалът на 3000 м стипълчейз за младежи е в неделя.

 

От спринтьорите ни Светлин Иванов и Антонио Иванов само Светлин се класира за втората фаза на 200 м. Възпитаникът на Стойко Цонов стана полуфиналист по място с четвъртата си позиция в серията си след 21.20 сек (+0.4 м/сек). Антонио завърши пети с 21.59 сек (+1.2 м/сек) в серията – на позиция от даващите директно място за следващо бягане.

 

Тобиъс Харис (Вбр), който стана победител в серията на Светлин, даде най-доброто време в пресявките на 200 м – 20.86 сек.

 

Полуфиналите и финалът на 200 м са в утрешната вечерна сесия.

 

Елеонора Драгиева и Никола Михов не успяха да преминат квалификациите в дисциплините си. Драгиева преодоля 168 см за 27-мо място в скока на височина. Михов записа 61.51 м в сектора за хвърляне на чук, което му отреди 20-о място в общото подреждане.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Иво Балабанов, Светлин Иванов, Антонио Иванов, Елеонора Драгиева, Никола Михов
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени