Шрифт:

Тихомир Иванов: Обичам да скачам в България, но публиката е малобройна

Тихомир Иванов: Обичам да скачам в България, но публиката е малобройна
25-07-2019 16:15 | Яна Касова

Тихомир Иванов вече има две титли през сезона - националната и тази от Универсиадата. Българинът постигна 230 см през месеца и вече гледа смело към световното първенство в края на септември в Доха.

 

- Тихомир, за четвърти път шампион на България на открито. Реализира ли целите в това състезание?
- Състезанията ми дойдоха повече напоследък, но така сме си планирали сезона, за да гоним норматива за Доха. Нямаше как да отказваме състезания, защото миналата година не участвах през лятото и ако бях започнал да отказвам, щеше да е малко кофти след това. Най-важното е, че съм здрав. Скачах добре, въпреки че преди няколко дни пак имах състезание. Мислех, че съм малко по-изморен, но в крайна сметка съм доволен.

 

- В този дълъг сезон ясни ли са вече какво предстои?

- Няколко дни почивка и след отиваме на лагер в Стара Загора и започваме да тренираме. В последния един месец само пътувах и скачах по състезания – това е най-хубавата тренировка, но на последните няколко състезаня започнах да усещам, че лесно се изморявам и малко съм изгубил от тренировъчния процес. Трябва да наваксаме. Следва участие и на европейското отборно първенство през следващия месец.

 

- Диамантената лига в плановете ти ли е?

- Последният път, в който се чух с мениджърката ми каза, че работи за останалата част от сезона. Комуникира с организаторите на останалите Диамантени лиги и се надявам след третото място от Лондон да ме поканят - резултатът не беше нещо особено, но пък бях в тройката и се надявам да ме поканят на останалите два турнира от Диамантената лига до края на сезона.

 

- Спечели златния медал от Универсиадата.

- Доволен съм, че спечелих медала си с хубав резултат. Не мога да кажа, че състезанието беше слабо. Имаше доста участници над 225 см, просто не можаха да направят хубаво състезане. Ако няколко атлети бяха останали над 227 см, щеше да е по-добре.

 

- Нормативът за Олимпиадата в Токио от 233 см ти убягва.

- Надявам се да скоча норматива за Олимпиадата в Токио от 233 см на световното. До края на този сезон мисля, че ще реализирам поне още няколко опита на 230 и над тази височина. Чувствам се добре. Здрав съм напълно, нямам болежки.  

 

- Не пропускаш национално първенство. Обичаш ли да скачаш в България?

- Миналата година ми беше малко кофти, когато не можах да скачам заради операцията. Трябваше да пропусна целия летен сезон. Аз обичам да скачам в България, но публиката е малобройна, видяхте на сектора какво беше. Малко е неуважително. Има един спортист, който е дошъл да скача нависоко и никой не идва да го подкрепя. Малко е кофти, в залата е по-различно, защото е по-малко и се пълни цялата зала. Но аз продължавам да скачам, обичам да скачам в България.

 

---


Тагове: Тихомир Иванов, НШ 2019, Скок височина, СП 2019
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени