Шрифт:

Карамаринов е кандидат за член на Съвета на ИААФ

Карамаринов е кандидат за член на Съвета на ИААФ
26-07-2019 11:25

България има голям шанс да има свой представител в управлението на Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ). Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов е сред кандидати за членове на Съвета на ИААФ. 


Българинът ще се включи в изборите на върховния орган в леката атлетика като участник в надпреварата за ръководни постове по време на Конгреса на ИААФ в навечерието на световното първенство в Доха в края на септември. Изборното заседание е насрочено за 25 и 26 септември. 


Карамаринов ще се бори с още 39 кандидати за 13-те места на членове в Съвета. 


Той има богат опит в управлението на различни атлетически структури. След като оглавява няколко спортни организиации в родния Габрово, Карамаринов застана начело на БФЛА през 1994 г. Още през 2007 г. бившият състезател на 400 м с пр. влезе в Съвета на Европейската атлетика (ЕА). Той участва в различни комисии в континенталното атлетическо управление. В момента Карамаринов е втори мандат първи вицепрезидент на ЕА. 


В Доха ще бъде избран и Себастиан Коу за нов 4-годишен срок за президент на ИААФ. Олимпийският шампон на 1500 м е единствен кандидат за поста. Сергей Бубка, който преди 4 г. се изправи с Коу за най-висшата позиция в алетическия свят, ще се опита да остане на позицията си като вицепрезидент. 11 са кандидатите за заместници на Коу, като местата са четири. От настоящите четирима вицепрезиденти само Бубка и Алберто Хуанторена отново са кандидати за  постовете си. 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Добромир Карамаринов, Себастиан Коу, Сергей Бубка, ЕА, ИААФ, БФЛА, СП 2019
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени