Шрифт:

Тодор Димитров: Не е нужна само физика, трябва да бягаш със сърцето

Тодор Димитров: Не е нужна само физика, трябва да бягаш със сърцето
13-08-2019 16:51

5 000 км бягане за 50 дни. Постижението е на ултрамаратонеца Тодор Димитров. Българинът пробяга най-дългото състезание в света ”Шри Чинмой". На родна земя той сподели за най-критичния момент.

 

За да поздравят лично Ел Капитан на летището дойдоха полковник Емил Янев – заместник-началник на Военна академия, и полковник Невяна Митева от Министерство на отбраната.

 

”Определено доста трудно ми беше. Получих едно стомашно натряване, и финалът се удължи леко с 32 мили само за 2 дни и трябваше да наваксам след това. Определено доста трудно ми беше, понеже загубваш ориентация, дехидратираш и други неприятни моменти”, каза Димитров.

 

Състезанието "Шри Чимной" се провежда през лятото в Ню Йорк от 23 години насам, а бегачите са подложени на огромни натоварвания.

 

”Когато си подадох документите и ме одобриха ми казаха, че ми трябват поне 12 чифта маратонки, а аз отидох с 14 и ми се наложи още няколко да си купя, мисля че около 15-16 чифта, понеже то е е бетон, но е като шкурка реално и буквално за няколко дена заминава повърхността на маратонката и трябва да ги сменяш със следващите”, каза още българинът. 

 

“Не е нужна само физика, трябва да бягаш със сърцето. Когато човек преодолее такова нещо, определено усеща, че невъзможното става все по-малко. Невъзможното до голяма степен е в ограничението на нашия ум“, сподели Тодор Димитров след своя изключителен подвиг.

 

Тодор Димитров е един от едва 44-мата бегачи успели да стигнат до финала в цялата история на маратона.

 

”Такава голяма подкрепа имаше от България и от целия свят, приятели и всички”, заяви бегачът.

 

---


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени