Шрифт:

Кипчоге: Постижение под 2 часа ще е като достигането до Луната

Кипчоге: Постижение под 2 часа ще е като достигането до Луната
15-08-2019 13:02

Световният рекордьор Елиуд Кипчоге смята, че бягането на маратон под 2 часа е постижение, което може да се сравни с достигането до Луната или изкачването на Еверест.

 

34-годишният кениец ще направи втори опит да падне под недостигнатата граница под 2 часа на специално изградено трасе във Виена през октомври. Той има подкрепата на най-богатия британец - милиардерът сър Джим Ратклиф, който е собственик на химическата компания „Инеос“. Кипчоге ще има и подкрепата на братята Ингебригстен, които ще бъдат пейсмейкъри и ще играят много сериозна роля в опита да се постави историческото постижение.

 

„Нямам никакви съмнения в себе си, заяви Кипчоге от тренировъчния си лагер в Каптагат. - Това е постижение за историята, което ще остане завинаги в аналите на човечеството. Ще направя история и ще оставя наследство. Аз вече съм рекордьор в маратона, а това, което ще направя остава за човешкото семейство."

 

Рекордът на кениеца е 2.01:39 часа от маратона в Берлин през 2018. През май 2017 г. Кипчоге направи първи опит да премине под 2 часа по време на експеримента на Найк „1.59:59“ на пистата „Монца“ в Италия. Тогава не достигнаха 24 секунди на бегача.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Елиуд Кипчоге
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени