Шрифт:

Ивет: Беше важно да победя, за да не разочаровам хората на стадиона

Ивет: Беше важно да победя, за да не разочаровам хората на стадиона
Снимка: Тони Тончев
02-09-2019 19:53 | Яна Касова

Ивет Лалова спечели балканската титла на 100 м пред българската публика на стадиона в Правец. Тя веднага след състезанието благодари за подкрепата.  

 

- За мен състезанието беше, в добрия смисъл, лудница. До сега загрявах и се спасявах от жегата, но не може да се оплакваме от хубавото и топло време. Знаете, че за спринта то е много важно. За останалото – не разбрах нищо, нито какъв е резултатът, нито какъв е вятърът (11.23 сек). За мен важно беше да победя и да не разочаровам всички тези хора и деца, които са дошли заради мен.

 

- Очакваше ли да срещнеш конкуренция за първото място, кавато срещна от подгласничката ти Диана Вайсман?  

- Разбира се, това момиче преди няколко дни бяга силно по турнирите. Има силен резултат за сезона, така че тя направи едно хубаво. Надявах се тя да бъде в добра форма, защото на мен така ми е по-интересно, и когато има конкуренция идват по-добри резултати.

 

- Бягане пред българска публика. Как се почувства?

- Винаги е по-различно да се бяга пред българска публика, много е хубаво и малко изморително дори. Но наистина, с шепи черпя от тази обич, която получавам тук и ще я взема със себе си за световното първенство. За мен е много важно да стартирам тук и благодаря на всички хора, които са дошли да ни подкрепят.

 

- А как се почувства да бягаш у дома пред Себастиан Коу, Сергей Бубка, Свен Арне Хансен и останалите представители на властта в световната атлетика?

- Миксът е интересен – чувствам се все едно бягам на световно първенство, заради тяхното присъствие, и в същото време пред деца от моя клуб. Невероятен микс, това е атлетиката, цялата палитра на атлетиката.

 

- Христо Стоичков дойде на стадиона и каза, че идва да види как Ивет Лалова побеждава.

- Никога не се знае. Това е състезание, всичко може да се случи. На някой може да не му е ден, да не му е добре, да не му се бяга, да няма мотивация, да не му е добре. Но важното е, че нещата минаха добре, а сега с нетърпение чакам 200 м утре.

 

- А как усещаш формата си?

- Чувствам се добре. Най-важното е, че съм здрава. Трудностите и тази година не ме пропуснаха. Но от тук до Доха остава малко време и за мен сега е важно да закрепя тази форма, да я развия още повече и да бъда там в наистина пикът и големите резултатите.

 

- Как ще доразвиеш формата си – със състезания или с тренировки?

- Бях поканена в отбора на Европа за мача Европа срещу САЩ, но трябваше да го откажа заради състезанието, което имаме с клуба за деца на 15 септември. Така че от тук до Доха остават две седмици, като включим и пътуванията и всичко останало. В тях мога да правя единствено качествени тренировки – бързи отсечки. Остава малко време за работа. Но който не е готов до сега, вече няма повече време. Може би ще прекарам остатъка до Доха между България и Италия, както винаги.

 

От Правец: 

Яна Касова, Тони Тончев

Пратеници на BGathletic.com

 

СНИМКИ от Балканиадата - ТУК

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: БП 2019, Ивет Лалова, 100 м
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени