Шрифт:

Ивет: Чаках този резултат, тръгвам си от Правец с любов

Ивет: Чаках този резултат, тръгвам си от Правец с любов
Снимка: Тони Тончев
03-09-2019 18:39 | Яна Касова

Втора балканска титла за Ивет Лалова в Правец, но постижението й, гарниращо златото на 200 м, дава и ясна представа, че тя развива все повече спортната си форма. С 22.45 сек Лалова подобри личчния си рекорд за сезона и сподели, че очаква да развие още това време.

 

- Ивет, четвърто място в ранглистата на Европа с този силен резултата.

- Това не е цел. Нито гледам европейските ранглисти, нито световните. Важното е какво ще се случи накрая на голямото първенство, а сега именно в Доха. Дай боже, да развия този резултат още – само това ще си кажа.

 

- Това е първата ти титла на 200 м в твоята кариера.  

- Наистина е така. Важното е, че днес се получи много хубаво бягане. Бях малко по-събрана, малко по-обрана. Вчера на 100 м ми дойде много емоцията. Още от момента, в който стъпих на родна земя - всичката тази радост, емоция, напрежение породиха у мен едно свръхочакване, след което си мислих, че ще застана на 100 м и ще бягам под 11 сек. Но видяхме, че малка грешка на 100 м може да коства много. Затова днес бях друга – много по-спокойна и въпреки десетките деца, които крещяха до мен на старта, се съсредоточих и успях да направя моето бягане.

 

- Зарадва се на резултата, след като финишира. Очакваше ли толкова силно бягане?

- Много се надявах. Очаквах го, защото наистина подготовката ми върви в тази посока. Подготвям повече 200 м и с тези хубави резултати на 100 м в последно време това говореше, че ако успея да мина достатъчно бързо първата  част на 200 м и развия скоростта във втората, то ще сваля много и от резултата на 200 м. Така че този резултат днес показва само, че вървя в една правилна посока.

 

- Постижението ти говори ли и в коя дисциплина ще се съсредоточиш на световното първенство в Доха?
- Абсолютно. Със сигурност, не съм спирала да мисля, че 200 м е моята дисциплина и именно в нея ще търся развитие на този резултат на големия форум.

 

- Участието ти и на 100 м, и на 200 м в Правец част от подготовката ти за Доха ли е?

- Да, абсолютно. Защото днес, събуждайки се след двете бягания вчера на 100 м, повярвайте ми, имаше голяма доза болка в краката, в тялото, много голяма умора в нервната система. И тогава си помислих „ок, в Доха ще имаш три такива дни поред със бягания, ако всичко е наред“. И това е една подготовка. Последните ми състезания бяха с повече бягания – на турската купа, и на европейското отборно първенство, и тук направих по три бягания.

 

- В Доха те очаква много топло време и влага – много по-нетърпими, отколкото в момента в България.

- Готова съм на всичко. На мен ми стига да знам, че съм добре подготвена и съм във форма и знам, че към всичко останало ще се адаптирам. Вече съм минала през толкова много, че мисля , че ще се справя.

 

- Освен с двата златни медал с какво друго ще си тръгнеш от Правец?

- С една много голяма радост, щастие и любов от всички, които видях тук.

 

От Правец: 

Яна Касова, Тони Тончев

Пратеници на BGathletic.com

 

СНИМКИ от Балканиадата - 2-ри ден - ТУК

 

СНИМКИ от Балканиадата 1-ви ден - ТУК

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: БП 2019, Ивет Лалова, 200 м, СП 2019
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени