Шрифт:

194 см квалификация за Демирева

194 см квалификация за Демирева
27-09-2019 13:02 | Яна Касова

Сериозна квалификационна норма е определена за влизане във финала на скока на височина при жените на световното първенство в Доха (Кат).

 

194 см ще даде директно място в решителната фаза в дисциплината, в която надеждите ни са свързани с Мирела Демирева.

 

Квалификацията на българката започва в 18:40 часа днес, а тя е разпределена да скача в Група А, седма по ред. Веднага след Мирела, осма в стартовия списък е голямата фаворитка за титлата Мария Ласицкене, която се състезава под неутрален флаг заради спрените права на Русия.

 

Ласицкене ще се бори за трета поредна титла на планетата, а Демирева за първия си медал от такъв форум при жените. Българката, която е олимпийска и европейска вицешампионка от съответно 2016 и 2018 г., има най-добро представяне на световно първенство през 2017 г., когато се класира седма.

 

Мирела има личен рекорд от 200 см , а през сезон е със 197 см. Повече от Демирева това лято са скачали осем атлетки, като две от тях няма да стартират в квалификациите днес – Нафисату Тиам (Бел) - 202 см, ще се съсредоточи върху участието си в седмобоя. Анна Чичерова (Рус) – 200 см, пък няма разрешение да се състезава на международно ниво. Ласицкене е лидер в ранглистата с 206 см.

 

Гледайте Демирева по БНТ 3 и онлайн на sportmedia.tv - ТУК

 

От Доха:

Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 

 

Новините от световното първенство в Доха достигат до вас със съдействието на: 
Тагове: СП 2019, Мирела Демирева, Мария Ласицкене, Скок височина
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени