Шрифт:

Мирела: В понеделник скачам за златен медал

Мирела: В понеделник скачам за златен медал
27-09-2019 21:08 | Яна Касова

Мирела Демирева ще участва във финалното състезание в скока на височина на световното първенство в Доха (Кат) в понеделник. Тя се класира, след като преодоля квалификационната норма от 194 см в пресявката. Подробности прочетете – ТУК

 

„Винаги човек сам прави трудни нещата. Аз не бягам от отговорност. Квалификацията винаги е тежко състезание, поне за мен. Има само какво да загубиш, няма какво да спечелиш, тъй като на мен целта ми е златен медал, а не да се класирам за финал, каза Демирева след пресявката в Доха. - Два пъти загубих концентрация по време на скока, после малко се паниран. Но  в крайна сметка задачата беше да се класирам за финала, да скачам в понеделник, направих го. Сега ще си почина малко, ще поспя.

Важното е да се чувствам добре, да съм здрава, да съм в настроение и много да не се панирам.

 

На пистата беше много приятно – не беше нито много студено, нито много топло. А и в крайна сметка условията за всички са еднакви. Пистата е хубава добра атмосфера, приятно състезание.

 

На мен жегата не ми пречи, дори предпочитам топлото. Загрявам си нормално, навличам се нормално, поне за мен няма нищо по различно от останалите състезания.

 

За понеделник – скачам за златен медал. В противен случай не виждам изобщо смисъл да влизам в състезанието.“

 

От Доха:

Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 


Новините от световното първенство в Доха достигат до вас със съдействието на: 

Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".

 Тагове: СП 2019, Мирела демирева, Скок височина
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени