Шрифт:

В битка за публика в Доха

В битка за публика в Доха
Снимка: Getty Images
30-09-2019 18:22 | Яна Касова

17-ото световно първенство по лека атлетика не се радва на особен интерес на местната аудитория. Обидно малко зрители подкрепят атлетите на стадион „Халифа“, но от организационният-комитет обявиха, че работят по въпроса и усилията им са насочени да привлекат още зрители на стадиона.

 

„След два дни солидна публика (70% запълнени места за ден 1 и 67% - за втори ден), броят на посетителите падна под нашите очаквания – под 50%, което кореспондира и със старта на работната седмица в Катар в неделя, обявиха от организационният-комитет. - Сигурни сме, че нашите сериозни усилия да окуражат местните да дойдат и да станат свидетели на невероятно представяне на най-добрите атлети в света.  

 

Пред нас стои предизвикателството със състезателната програма, която е насочена да зрителската аудитория пред ТВ-екраните и затова някои финали започват късно вечерта. Това се отразява на зрителите, които остават до края на сесиите на стадиона. Знаем, че това е баланс и се радваме, че зрителите по света имат възможност да се насладят на екшъна от Доха на живо. Уверени сме, че с допълнителните ни усилия ще видим и повече зрители на трибуните.  

 

 Моделът на зрителския интерес на стадиона досега следва интересите на местната общност, като състезанията на средни и дълги разстояния са най-големите агитки, а не традиционните спринтови дисциплини и искаме да благодарим на всички фенове, които подкрепиха тези спортисти.

 

Нашата визия беше за първо световно първенство в Близкия изток. Световно първенство по лека атлетика, което би приветствало света и ще привлече нови фенове. Въпреки изправянето пред уникални предизвикателства като домакини, по отношение на политическата блокада, тази амбиция остава. Към днешна дата сме свидетели на над 80 различни националности на стадиона, като по-голямата част се радва на лека атлетика за първи път. Състезателите, които се състезават на стадион „Халифа“ и присъстващите фенове, са доволни от видяното. Контролираните температурни условия на пистата са идеални и подходящи за представяне от световна класа и ще останат такива. Това първенство е от полза за световния спорт и се постига важен напредък.“

 

От Доха:

Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 


Новините от световното първенство в Доха достигат до вас със съдействието на: 

Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".

 Тагове: СП 2019
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени