Шрифт:

Иванов: Хвърлихме много труд и заслужавах да съм на финал

Иванов: Хвърлихме много труд и заслужавах да съм на финал
01-10-2019 19:08 | Яна Касова

Тихомир Иванов сподели, че е очаквал да бъде финалист в скока на височина на световното първенство в Доха (кат). Той се класира 16-и в квалификацията с 226 см.  

 

ПОДРОБНОСТИ ЗА КВАЛИФИКАЦИЯТА НА ИВАНОВ - ТУК

 

„Не това беше моят план за състезанието. Определено бях настроен за скокове над 230 см, коментира Тихомир Иванов пред BGathletic.com в Доха. - Единствено ме е яд, че летвата не поиска да остане на 229 см и това е... Не мисля, че нещо фатално не се е случи по време на квалификацията. Накрая скоковете ми бяха едни и същи, бях отгоре над летвата, усещах се много над нея, но правех някакъв минимален контакт при слизането и тя не поиска да остане нито един път.  

 

Условията на стадиона са идентични с европейско състезание. Вътре на пистата изобщо не се усеща тази жега, тази влажност. Когато си на пистата, не можеш да кажеш, че си в Доха – до толкова са приравнени климатични условия. Усетих много добре пистата. Днес за първи път стъпих на нея и ми се получаваха добре скоковете. Яд ме е, че няма отново да скачам. Хвърлихме толкова много труд и заслужавах да съм на финал.

 

Сезонът наистина е изключително дълъг. Като се върна назад, когато започнахме да си правим плана къде ще скачаме, къде ще се подготвяме – това беше април, а сега сме октомври. Аз определям сезона като успешен за мен. Знам, че много хора очакваха да се класирам на финала, аз също го очаквах. Знаех, че няма да е лесно. Но за мен това е един успешен сезон, имайки предвид, че миналата година пропуснах целия летен сезон и сега успях да се кача над 230 см, няколко пъти скачах и над 230 см. За мен е плюс. Най-важното е, че си тръгвам здрав от тук и това ще окажа важно влияние за следващия сезон, в който има световно в зала. Ще насоча подготовката за него и за Олимпиадата. Не смятам, че трябва да се преодоляват 233 см, за да се отиде в Токио, колкото е нормативът, но това ще е нашата основна цел. Надявам се да съм здрав и да направим стабилна основа, защото като не бях тренирал няколко месеца, после връщането е наистина трудно. През зимата почти не сме тренирали, поне не така, както през лятото. Единствено ме е яд, че не успях да реализирам напълно резултатът, който се очакваше. Очаквах определено 233 см да бъде покрита, не тук конкретно. Сам показах на себе си, че сме направили добра подготовка и че мога да реализирам резултата, но в някои опити все не достигаше нещо.

 

Разбира се, че ще починем малко сега. Започнах да тренирам за това първенство още миналата година август. Това е страшно много време, както и да го погледнете – това е година и два месеца без никаква почивка. С този късен старт на световното първенство накрая вече си играехме на ръба. Треньорът ми много добре се справи, изпипваше тренировките така, както трябваше , бяхме точно на ръба. Мисля, че малък шанс не достигна за финала.“  

 

От Доха:

Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 

 

Новините от световното първенство в Доха достигат до вас със съдействието на: 
Тагове: СП 2019, Тихомир Иванов, Скок височина
BGAthletic.com

Коментари

Още новини

Атлетиката загуби и Иванка Ванчева

06.08.2020

Почина Дончо Димитров

06.08.2020

Полезно ли е да спортуваме въобще при замърсен въздух?

06.08.2020

Георги Гергов и Милица Мирчева с втора победа в Рън България

05.08.2020

Тихомир Иванов ще стартира на националното първенство

04.08.2020

Разрешихa публика на спортни мероприятия

04.08.2020

Вижте заявените участници за НШ за мъже и жени

04.08.2020

И BGathletic.com e в битка за оцеляване. Можете да помогнете!

04.08.2020Последни новини Най-четени