Шрифт:

Петрова: Аз не се справих днес

Петрова: Аз не се справих днес
03-10-2019 18:28 | Яна Касова

Габриела Петрова сподели, че се е справила с травмата, която я извади от Балканидата преди месец, но не се е справила технически със скоковете по време на квалификацията в тройния скок на световното първенство в Доха (Кат).

 

Тя постигна 13.98 м – 14 см под финалната 12-ица.

 

ПОДРОБНОСТИ ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО НА ПЕТРОВА - ТУК

 

„Малко не достигна. 14.12 м за световен финал - супер достижим. Ядосана съм на себе си, аз не се справих днес, никой не ми е виновен – нито време, нито писта, всичко е перфектно. Но явно аз не успях да преборя себе си, коментира пред BGathletic.com Петрова. - Технически не се получаваше скокът. Разбегът беше добре и на трите стъпвания, само че първа, втора крачки бяха много малки, съответно сбор никакъв, което пък няма как да доведе до хубав резултат. Отскачане липсваше, имаше само едно вървене напред, което без отскачане пък не е достатъчно.

 

Пропуснах Балканиадата заради травма. Напълно здрава съм сега, така и дойдох тук, нямам физически проблем. Травмата беше едно разтежение на адуктура, което се получи на Белмекен, където бяхме на лагер, непосредствено преди балканските игри. Около 15-20 дни продължи цялото лечение, наруши тренировъчния ритъм, но щом съм тук, няма какво да се оправдавам. Аз днес не се справих.“

 

От Доха:

Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 


Новините от световното първенство в Доха достигат до вас със съдействието на: 

Болница "Тракия" и Парк-Хотел "Стара Загора".

 Тагове: СП 2019, Габриела Петрова, Троен скок
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени