Шрифт:

Баршим зарадва Доха, дублира световната си титла

Баршим зарадва Доха, дублира световната си титла
Снимка: Getty Images
04-10-2019 22:28 | Яна Касова

Мутаз Баршим (Кат) наелектризира изпълнения с публика стадион „Халифа“ в Доха, спечелвайки световната титла в скока на височина пред родна публика.

 

Катарецът защити златото си от Лондон 2017 с постижение от 237 см. Така той сложи 8 см към най-добрия си резултата за сезона. Баршим претърпя операция през зимата и имаше проблеми със завръщането си в сектора.

 

Той стана едва вторият атлет от Катар, който става двоен шампион. Преди него този успех постигна   Саиф Шахин, който беше №1 на 3000 м стипълчейз в Париж 2003 и Хелзинки 2005.

 

Всички медалисти в скока на височина преминаха най-доброто постижение в света за сезона (235 см), след като Михаил Акименко взе среброто с 235 см, а със същия резултат трети стана и другият неутрален атлет във финала Иля Иванюк – също с 235 см.

 

Акименко водеше в надпреварата, след като беше без нито една грешка до 235 см, също преодолени от раз. На 235 см Иванюк и Баршим им бяха нужни по три опита, за да премина височината. Двамата отидоха на 237 см като равни на втората позиция.

 

Баршим обаче беше безапелационен на 237 см и от първи опит премина с огромен аванс над летвата. Руснаците сбъркаха по три пъти. Акименко се окичи със среброто, а Иванюк – с бронза.

 

От Доха:

Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 

 

Новините от световното първенство в Доха достигат до вас със съдействието на: 
Тагове: СП 2019, Мутаз Баршим, Скок височина
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени