Шрифт:

За месец – опустошение от ураган и световна титла

За месец – опустошение от ураган и световна титла
Снимки: Getty Images
05-10-2019 19:28 | Яна Касова

Животът редува радостите с мъка и обратно. Само за месец Стивън Гардинър (Бах) преживя уплахата от опустошителен ураган и радостта от световна титла.

 

Бахамецът, който тренира в САЩ, спечели златния медал на 400 м по време на първенството на планетата в Доха. Той финишира за 43.48 сек, подобрявайки националния рекорд на Бахамите и записвайки шестото по сила време в едната обиколка за всички времена. Негови подгласници станаха Антъни Хосе Замбрано (Кол) – 44.15 сек (рекорд на Южна Америка), и Фред Кърли (САЩ) – 44.17 сек.

 

Имуществото на 24-годишния Гардинър пострада при удара на урагана Дориан в Карибите в началото на миналия месец. Преди първенството в Доха Шоне Милър-Уибо (Бах), която стана втора на 400 м преди два дни, дари $25 000 и откри сметка за набиране на финансова помощ на най-тежко пострадалите.   

 

„Пораженията и загубите от урагана бяха в ума ми преди финала в Доха, сподели Гардинър. Той е от Абако – един от най-силно пострадалите острови. Голяма Бахама и Абако, два от 30-те обитаеми острови на Бахамите, понесоха яростта на Дориан. В бурята загинаха 52 души, а 1000 се водят за изчезнали.

 

 

"Дориан беше унищожителен за моето семейство и за острова ми. Всички бяха евакуирани. Къщата ми пострада, но не е напълно разрушена. Все още имаме покрив. Това, което направихме с Шоне, означава много за хората на Бахамите в тези тежки за островите времена, каза Гардинър.  – Мислите ми бяха за Дориан преди бягането, но не и по време на него. Аз бях фокусиран само върху спечелването на титлата и в това да донеса малко радост на хората. Исках да им дам малко повече – исках да съм световен шампион и ето ме сега съм такъв.“

 

Гардинър беше втори на първенството на планетата в Лондон преди две години.

 

От Доха:

Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 

 

Новините от световното първенство в Доха достигат до вас със съдействието на: 
Тагове: СП 2019, Стивън Гардиън, 400 м, Шоне Милър-Уибо
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени