Шрифт:

СК Спортико отпразнува втория си рожден ден

СК Спортико отпразнува втория си рожден ден
09-10-2019 16:08

Един от най-младите атлетически клубове у нас – СК Спортико, отпразнува снощи втория си рожден ден. В бар-динър „Джинджър” се събраха на мило тържество състезатели, треньори, родители и симпатизанти...

 

Кратка презентация на успехите на младите спортисти направи Екатерина Тошева – една от най-успешните български спринтьорки у нас в началото на 21-ви век, шампионка на 60, 100 и 200 м и призьорка от европейско първенство в зала. На национални шампионати през 2019 г. за СК Спортико бяха извоювани общо 10 медала -  два златни, три сребърни и пет бронзови.

 

Най-големият успех на състезател на клуба безспорно бяха двата бронзови медала на многобойката Ива Александрова – на Балканиадата в Правец и на силния международен турнир на седмобой в гръцкия град Наксос. Александрова не само се състезава, и то съвсем успешно, в едни от най-тежките дисциплини – седмобоят и препятствените бягания! Самата тя е треньор на подрастващите и буквално „разкъсва” времето си между тренировките, наставничеството над момичетата и момчетата от клуба и не по-малко тежката работа като рехабилитатор в МЦ „Света Богородица” в Драгалевци! Ива получи специална купа за международен принос към клуба! И много, много цветя от състазатели и родители....

 

Освен Александрова, още един безкрайно отдаден на атлетиката ентусиаст помага всеотдайно при подготовката на атлетите. Стоян Димитров е треньор, учител по физическо възпитание в столичното 119-о СУ и хоноруван преподавател в НСА. И не на последно място – активен и уважаван съдия на състезанията от най-висок ранг у нас!

 

Всички състезатели, които присъстваха тази вечер на празника, съвсем спонтанно изразиха своята обич и признателност към Екатерина Тошева, Ива Александрова и Стоян Димитров. Тошева пък от своя страна изрази своята благодарност и уважение към всички родители, които през годината безрезервно помагаха и бяха съпричастни към проявите на младите атлети на пистата. В „Джинджър” присъстваха и членовете на УС на СК Спортико Ася Гекова и Георги Георгиев, които изявиха уверено намерения и амбиции и през олимпийската 2020 г. все така да подпомагат дейността на любимия клуб.

 

По специален критерий предварително бяха опредени и 10-те най-добри млади лекоатлети на СК Спортико за 2019 г. Ето кои са те: 1.Борислав Бочев (200 м), 2.Силян Пешев (спринт), 3.Денислав Митев (многобой), 4.Константин Дилчев (200 м и 400 м), 5.Елена Моллоова (спринт и скок височина), 6.Калина Георгиева (400 м), 7.Ния Гергова (многобой), 8.Стиляна Евтимова (100 м), 9.Ивона Султова (скок дължина и 100 м), 10.Яна Ивкова (скок височина и спринт). На всеки от тях бе връщена специална възпоменателна купа.

 

За медалисти с най-голям принос купи бяха връчени на студентите първи курс Андреа Савова (УНСС) и Радомил Калвин (НСА). А специалния приз на лоялност към клуба беше връчен на спринтьорката Ралица Нейчева.

 

След като си пожелаха много повече медали и успехи през идващата 2020 година, всички състезатели посрещнаха специално приготвената и изкусно украсена с искрящи свещи торта и всеки от присъстващите имаше възможност да опита парче от сладкарския специалитет.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: София
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени