Шрифт:

Шефът на РУСАДА: Русия ще бъде спряна от участие на Олимпиадата в Токио

 Шефът на РУСАДА: Русия ще бъде спряна от участие на Олимпиадата в Токио
23-10-2019 22:15

Русия трябва да очаква да бъде спряна от участие на Олимпийските игри в Токио 2020 заради несъответствие на данните, предадени на Световната антидопингова агенция (УАДА), обяви шефът на руската антидопингова агенция (РУСАДА) Юрий Ганус.

 

Той бе помолен да коментира изявлението на УАДА, че Русия може да бъде изключена от всички големи спортни състезания, заради несъответствията в данните от московската антидопигнгова лаборатория и тези, които изнесе и предаде на УАДА през 2015 г. емигриралият в САЩ бивш шеф на лабораторията Григорий Родченков.

 

"Руският олимпийски отбор ще бъде спрян от участие на Игрите в Токио. Смятам, че това ще стане и за Зимните игри в Китай през 2022 г., каза Ганус. - Русия не може да продължава повече със старите методи, които все повече влошават кризата с допинга. Трябва да се откажем от идеята, че Западът опитва да ни притисне. Русия трябва да приведе своята къща в ред.”

 

Според него най-добрият възможен сценарий за Русия е допускането до Игрите “на определени атлети със специална покана", както бе по време на Зимните олимпийски игри в Пьончан миналата година. Освен това Ганус очаква и други наказания, включително ограничение за провеждането на международни състезания в Русия, изключване на руснаци от международни спортни федерации и глоби.

 

През миналия месец УАДА обяви, че ще разследва “несъответствия“ в лабораторните данни, осигурени от Русия, което повдигна вероятността за нова забрана. УАДА даде три седмици на Русия, за да отговори на проблемите с данните. Този срок вече изтече.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Русия, Допинг, ОИ 2020
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени