Шрифт:

Сифан Хасан остава да тренира в САЩ

Сифан Хасан остава да тренира в САЩ
Снимка: Getty Images
31-10-2019 13:05

Световната шампионка на 1500 м и 10 000 м от първенството в Доха преди месец Сифан Хасан (Хол) планира да продължи да тренира в Портланд, въпреки закриването на проекта Nike Oregon и дисквалификацията на треньора й Алберто Салазар.

 

Холандката от етиопски произход Хасан обясни това решение с факта, че промените могат да повлияят неблагоприятно на подготовката й за Олимпийските игри.

 

„Искам да остана в Америка, защото през олимпийската година ще бъде трудно да променя нещо. И всичко трябва да бъде перфектно“, коментира Хасан.

 

В търсене на нов треньор Хасан похвали уменията на Салазар, въпреки допинг скандала.

„Най-добрият треньор просто не съществува. Той направи всичко възможно за своите спортисти и ще ми бъде трудно да намеря негов заместник“, каза бегачката.

 

Хасан се премести в Портланд след Олимпиадата в Рио и започна да тренира под ръководството на Салазар до неговата дисквалификация по време на шампионата в Доха.

 

Въпреки че проекта Nike Oregon беше закрит помощник-треньорът във вече бившия тим Пийт Джулиан ще продължи да работи със седем от спортистите, които се подготвяха в Портланд. Това са световният шампион на 800 м Донаван Брейзер (САЩ), бронзовата медалстка на 5000 м Констанце Клостерхалфен (Гер), финалистът на 1500 м Крейг Ейнджълс (САЩ), Джесика Хал (Авл), Ерик Дженкинс (САЩ), Сугуру Осако (Яп) и носителката на бронзови медали от шампионатите на планетата в Берлин 2009 и в зала Портланд 2016 Шенън Роубери (САЩ).

 

---


Тагове: Сифан Хасан, Алберто Салазар, САЩ
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени