Шрифт:

Кюстендил приема церемонията Атлет на България

Кюстендил приема церемонията Атлет на България
02-11-2019 10:42

Кюстендил ще бъде домакин на церемонията "Атлет на България”, която ще се проведе на 15 ноември в парк хотел "Кюстендил”.

На нея ще бъдат раздадени годишните отличия на най-добрите млади лекоатлети от страната.


Събитието се организира от Българската федерация по лека атлетика, а официални гости ще бъдат Красен Кралев - министър на спорта, Добромир Карамаринов - президент на БФЛА, както и изявени български състезатели - Ивет Лалова, Александра Начева и Валентин Андреев.

След награждаването ще започне семинар "Аз и бягането - синоними", който ще се състои до 17 ноември, съвместно с движението "Рън България". В тридневната програма се предвижда обявяване на календара на движението за 2020 г., лекции на проф. Петър Бонов, Боян Бойчев и Евгени Игнатов, както и официално представяне на трасето на маратон "Кюстендил", който ще бъде домакин на националния и балкански шампионат по маратон през септември догодина.

Предвижда се стартът на маршрута да бъде от площад "Велбъжд", през селата Граница, Багренци, Жабокрът и с финал в Кюстендил, с обиколка около културно-историческите забележителности в града. Дължината на пълната обиколка е 21.1 км.

Регистрацията за маратона ще бъде отворена от първия ден на събитието - 15 ноември.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени