Шрифт:

Болезнено преместване на олимпийския маратон

Болезнено преместване на олимпийския маратон
02-11-2019 12:01

Международният олимпийски комитет (МОК) и Градската администрация на Токио окончателно постигнаха споразумние за изместване на маратона от Олимпийските игри догодина, както и състезанията по спортно ходене от японската столица в северния град Саппоро заради очаквани високи температури. Решението беше взето окончателно днес на заседание на работната група.

В заседанието взеха участие шефът на координационната комисия на МОК Джон Коутс, губернаторът на Токио Юрико Коике, отговарящият министър за провеждането на Олимпийските и Параолимпийските игри към японското правителство Сейко Хасимото и главата на Организационния комитет Усиро Мори.

"Като губернатор на Токио не съм съгласна с това, но няма да го възпрепятствам. Това е едно решение, което се взе без моето съгласие, заяви Коике.

Решението за изместването на състезанията по маратон и спортно ходене на Олимпиада 2020 от Токио в Саппоро предизвика силно негативна реакция в цялото общество на японската столица. Съгласно редовните замервания в продължение на три години средната температура на въздуха в края на юли и в началото на август в Токио стабилно превишава 30 градуса.

Това е доста над температурите от предишното домакинство на Токио, но предишната Олимпиада през 1964-а година се е провела през октомври.

Догодина Олимпийските игри в Токио ще се проведат от 24-и юли до 9-и август.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ОИ 2020, Маратон
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени