Шрифт:

Русия отговорила на всички въпроси за допинг скандала

Русия отговорила на всички въпроси за допинг скандала
07-11-2019 10:46

Русия е отговорила на всички уточняващи въпроси на Световната антидопингова агенция (УАДА) по темата с предоставените данни от московската лаборатория, заяви министърът на спорта на страната Павел Колобков. Той увери, че властите оказват пълно съдействие на УАДА.

 

През септември от организацията заявиха, че има подозрения за манипулиране на информацията, предоставена от Русия.

 

На 8 октомври руски специалисти са дали отговори на всеки от общо 31 въпроса на Световната антидопингова агенция, твърди Колобков. Журналистът от германската телевизия ARD Хайо Зепелт заяви преди дни, че отговорите са само 23.

 

"Русия отговори на всички последвали въпроси и осигури на специалистите допълнителни материали. Ще продължим с градивното сътрудничество. Ако излязат още въпроси, нашите специалисти са готови да осигурят всички необходими отговори", каза Колобков.

 

Съмненията за манипулации са поредната част от мащабния допинг скандал, започнал през 2015 г. Заради него Русия беше наказана и пропусна Олимпийските игри в Рио 2016, а сега се очаква решението за Токио 2020.

 

Преди ден президентът на УАДА Крейг Рийди заяви, че скандалът с Русия е най-тежкият в историята на организацията, която в неделя ще чества 20-ата си годишнина.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Русия, Допинг, УАДА
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени