Шрифт:

Какво казват учените за бирата и тренировките?

Какво казват учените за бирата и тренировките?
09-11-2019 10:46

Да, вярно е, че бирата осигурява някои електролити, които регулират баланса на течностите и играят роля в мускулното съкращение, също така въглехидрати, които са основен източник на енергия, дори и полифеноли, действащи като противовъзпалително средство. Въпреки това, любимата ви напитка съдържа главно калиеви електролити, които в действителност почти нямат загуба в тренировъчния процес. Това, от което имате нужда е натриев хлорид, който е основния, който се изхвърля през потта, а бирата няма да ви го осигури.

 

Що се отнася до въглехидратите, те са в бутилката, но идват на много висока цена. Причината е, че тялото ви трябва да изразходи много хранителни вещества, особено витамини от група В, за обработването на алкохола, което допълнително натоварва черния дроб и отклонява ресурсите от останалата част на тялото ви.

 

Всички тези хранителни вещества биха се използвали по-добре за възстановяването на мускулите и поддържането на производството на гликоген (това е съхранената форма на бързодействащите въглехидрати, с които се подхранвате при високоинтензивни упражнения).

 

Как алкохолът вреди на възстановяването след тренировките?

 

Алкохолът е дехидратиращ, което е обратното на това, което искате да веднага след тренировка. Обезводняването ще забави възстановяването ви и ще попречи на постигането на печалби от труда ви.

 

След като мускулите вече са дехидратирани от тренировката, бирата допълнително изважда водата от тях и така те нямат възможност да се регенерират бързо и качествено.

 

В проучване от научното списание „Plos One“ се доказва, че консумацията на алкохол намалява синтеза на протеини в мускулите с от 24 до 37 процента, след проведена силова, кардио или високоинтензивна тренировка. Тук е важно да отбележа, че става въпрос за по-големи количества алкохол, а не само за 1 бира или чаша вино.

 

Въпреки това, ако искате да имате най-големи ползи от тренировъчния ви процес, по-добре избягвайте пиенето на бира, тъй като това не е добрата идея.

 

Framar.bg

 

---


Тагове: За здравето
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени