Шрифт:

Кюстендил приема Балканския маратон през 2020 г.

Кюстендил приема Балканския маратон през 2020 г.
Добромир Карамаринов заедно с Йорданка Крумова, Цветелина Кирилова и най-добрите състезатели на Кюстендил за 2019-а година.
15-11-2019 15:32

Кюстендил ще е домакин на Балканския шампионат по маратон и полумаратон през 2020 г. Това бе обявено на специална пресконференция днес на БФЛА и община Кюстендил.

 

Най-голямото спортно събитие в Кюстендил за 2020 ще се проведе на 20 септември, като участие в него се очаква да вземат състезатели от всичките 21 страни членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), както и на атлетическите клубове от цяла България, защото състезанието ще е валидно и за държавно първенство по маратон и полумаратон.

 

"Специални благодарности на община Кюстендил, която след години на пауза отново започва да развива леката атлетика, заяви на срещата с медиите в Кюстендил Добромир Карамаринов, президент на БФЛА, първи вице на Европейската атлетика и член на Съвета на ИААФ. - Надявам се, че с отличната организация и солидния награден осигурен от домакините от община Кюстендил ще успеем да видим на старт участници от всички държави членки на АБАФ, а и още елитни атлети".


Заместник-кметът на община Кюстендил Радмила Рангелова благодари на БФЛА и АБАФ за възможността да организират заедно най-голямото атлетическо и спортно събитие в града за 2020 г.

 

"Благодаря на Цветелина Кирилова, че работи неуморно това да се случва. Специални благодарности на Добромир Карамаринов за подкрепата и честта нашия град да се нареди сред домакините на най-големите състезания на Балканите", заяви на Радмила Рангелова.

 

Самата Цветелина Кирилова разкри, че е много развълнувана именно родния й град да стане домакин на балкански шампионат по маратон. Тя разказа пред медиите накратко за спортната си кариера и хората, които са и помогнали да стане голям атлет. По-късно тя награди и тримата най-добри атлети на Кюстендил за 2019. Призът за №1 отива при Емил Кръстев, който е шампион на България на 400 м в зала за юноши до 16 години.

 

Добромир Карамаринов награди с плакет известната атлетка от близкото минало Йорданка Крумова от Кюстендил по повод нейната 60 годишнина.

 

Главният координатор на балканския маратон Антон Бонов показа за медиите трасето по което ще минат полумаратонът и маратонът догодина. Той разкри също така, че преди стартовете на 20 септември в Кюстендил ще има няколко прояви за младите таланти в леката атлетика, които да попомогнат развитието на олимпийски спорт №1 в града.

 

След пресконференцията на БФЛА и община Кюстендил в парк хотел "Кюстендил" започна и тридневния семинар "Аз и бягането - синоними", сред лектори на който ще са проф. Петър Бонов и известният български състезател от близкото минало и национален рекордьор от 1500 до 10 000 м Евгени Игнатов, както и Цветелина Кирилова, бивша национални и многократна шампионка на България и участничка на олимпийски игри и световни, и европейски първенства.

 

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Маратон, Кюстендил
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени