Шрифт:

Световната атлетика спря възстановяването на членството на Русия

 Световната атлетика спря възстановяването на членството на Русия
23-11-2019 12:30

Световната атлетика спря възстановяването на членството на Русия, след като висши служители на Руската федерация по лека атлетика бяха отстранени от спорта заради нарушаване на антидопинговите правила.

 

След като Съюзът за чиста атлетика (AIU) временно отстрани от спорта президента на Руската атлетическа федерация Дмитри Шляхтин, изпълнителния директор Александър Паркин, състезателя в скока на височина Данил Лисенко и неговия треньор от Световната атлетика обявиха, че дори се обмисля окончателното изключване на Русия от спорта.

 

 

Руската атлетическа федерация е със замразено членство в международната федерация от ноември 2015 г., след като тогава бяха разкрити сериозни допинг провинения, подпомагани от държавата.

 

Световната атлетика очаква решение от Световната антидопингова агенция (УАДА) на 9 декември, но сериозно се обмисля възможността за прекратяване на членството на Русия и също спиране действието на разпоредба, която позволява на руснаците да се състезават като неутрални атлети на международни състезания.

 

AIU допълни, че Руската федерация има срок до 12 декември да отговори на известието по повдигнатите обвинения.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Русия, Допинг, УАДА
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени