Шрифт:

Лалова като Спортист №2: Правила съм всичко с любов

Лалова като Спортист №2: Правила съм всичко с любов
Снимки: Тони Тончев
19-12-2019 23:38 | Яна Касова

Ивет Лалова записа свой личен успех, но и голям за леката атлетика с класирането на второ място в подреждането за Спортист на България за 2019 г. Журналистите от страната оцениха седмата й позиция на 200 м на светвоното първенство и класрането й на шета Олимпиада подобаващо и за осми път я поставиха в престижната класация. До сега тя имаше четвърти и пети места и за първи път се изкачи в Топ 3. Церемонията беше емоционална за Лалова по няколко причини – защото беше в зала „Асикс Арена“, където спринтьорката ни тренира от дете, защото беше споделена с нейното семейство и защото признанието на нейния труд идва и с победа във Вота на публиката.

 

- Ивет, с какво очакване дойде на церемонията, кое място виждаше, че ще заемеш в подреждането за Спортист на България?

- Не знам, смятах, смятах, но не знам. Със сигурност е трудно да се подредят успехите на всички спортисти. Знам, че на журналистите също е трудно да се прецени как да се гласува, не е лесно. Затова за мен беше чест да бъда представител, не само на българския спорт, но и на българската лека атлетика тази вечер. И смятам, че тези награди не са само за мен, а за целия ни спорт.

 

- Втора си - абсолютен рекорд за теб във всичките ти осем участия в Топ 10 на спортистите ни. Казваш, че изпращаш успешен сезон, но все пак имаше разочарование у теб на световното първенство в Доха. Това второ място сега успява ли да компенсира сълзите след седмото място на 200 м на световното първенство?

- Не, защото именно това, което остана недовършено в Доха, ще ми помага да бягам в Токио. И, повярвай ми, всеки ден го усещам и всеки ден в мен има голямо желание за  раздаване до край –нещо, което много рядко съм изпитвала през кариерата си, да не кажа никога. Сега, наистина, като че ли, научих всичко, знам всичко и съм готова. Знам как да се изтренирам, знам как да се подготвя, дай Боже, Господ да е с мен, да съм здрава и да успея да се подготвя за Токио.

 

- Държиш в ръцете си две статуетки. Спечели Вота на публиката. Коя статуетка тежи повече?
- Честно казано, вотът на публиката ме впечатли повече. Не само защото за първи път има такъв вот, за първи път хората могат да гласуват, но в тази година наистина имах  нужда от една допълнителна мотивация, каквато е именно тази  награда. Тя означава много за мен. Благодаря на всички, които са гласували за мен.

 

 

- Леката ни атлетика тази година има и европейска шампионка – Радослава Мавродиева. Смяташ ли че трябваше да има повече предсатвители на леката атлетика на сцената?
- Смятам, че не само тази година, а много пъти е трябвало да има повече представители. Защото ние винаги имаме доста повече успехи, отколкото изглежда и отколкото се чува в пространството. Така че, по мое лично мнение, винаги трябва да има представител на леката атлетика в тази класация.

 

- Симоне, твоето семейство са винаги до теб, сега също. Какво означава тяхната подкрепа?
- Важна е. И още повече в тази зала „Фестивална“, в която е минала  толкова голяма част от моето детство и е моето начало в леката атлетика. За мен беше много важно те да бъдат заедно с мен, за да споделим това щастие. Наистина е невероятно.

 

- В тази зала – сега „Асикс Арена“, преди просто „Фестивална“, си преживявала много – и травми, и победи, и първите ти уепхи са тук. Какво е усещането да постигнеш това така голямо признание именно в тази зала?  

- Означава нещо голямо, давам си сметка за целия изминат път, за тези всички години. А те минаха толкова бързо. Това означава едно - правила съм нещата с любов.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ - ТУК

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Спортист на България 2019, Ивет Лалова
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени