Шрифт:

Полезните навици на Хайле Гебреселасие

Полезните навици на Хайле Гебреселасие
02-01-2020 17:37

Как смятате, че изглежда един ден от живота на известен спортист? Със сигурност има някои ежедневни навици, които го правят толкова успешен в кариерата.

 

Вижте какво споделя Хайле Гебреселасие - бегач на дълги разстояния от Етиопия, за това какви са ежедневните навици от времето му на спортист, както и в момента.

 

Ежедневен навик 1: Бягайте

 

„Събуждам се рано, в 5 сутринта. Първото нещо, което правя, е да бягам преди закуска. Правих това, когато бях състезател и все още го правя. Когато се върна, закусвам с останалата част от семейството и съм зареден за работа. Бягането ми дава тонове енергия и е най-добрият старт за деня! ”

 

Ежедневен навик 2: Учете от други култури

 

„Професионалната ми кариера ми позволи да обиколя света и да се запозная с много култури и навици. Това разшири възгледите ми за живота. Научих много, като гледах и наблюдавах начина на работа на други хора. Използвах най-добрите идеи, които срещам по света, за моя собствен бизнес.“

 

Ежедневен навик 3: Работете с най-добрите и работете като екип

 

„Да бъдеш най-добрия бегач в света не е само талант, но и да знаеш с кого работиш. Бягането е отборен спорт и не бих могъл да го направя без моя отбор. Можех да избирам хората около мен, които бяха добри за мен (мениджмънт, медицинска поддръжка, спонсор), не само защото бяха мили към мен, но и защото ми казаха какво трябва да чуя, а не това, което исках да чувам.

 

Плюс това, те бяха и добри в това, което правеха. Не ме беше страх да слушам и да работя с тях.

 

Същото отношение ми помага сега в моя бизнес. Не мога да направя всичко сам. Трябва да се доверя на и да имам хора около мен, които са по-умни от мен или могат да ми помогнат да видя нещата по различен начин. Невинаги е лесно, но в крайна сметка, имаме една и съща цел: този златен медал. “

 

Ежедневен навик 4: Не се страхувайте да направите скок

 

„Бизнесът ми създава главоболия. Иска ми се да се върна като топ атлет. Животът беше толкова по-лесен тогава. Без болка няма победа, без вяра в себе си няма успех, без решителност няма финал, без упорита работа няма отплата.

 

Сега бизнесът, за съжаление, е много по-сложен. Но без онези основи, които научих като спортист, нямаше да мога да постигна успех в новия си живот.

 

Един пример за наученото е, че не се страхувам да поемам рискове. Като спортист понякога трябва да поемате рискове, за да изпробвате нещо ново, без да знаете дали в крайна сметка ще спечелите златото. Като предприемач понякога е необходимо да прескочите бариерата, без да знаете всичко за бъдещите резултати.

 

Друго нещо е, че съм много бърз човек, който взема решение. В състезания трябваше да взема много моментални тактически решения. Същото е и в бизнеса. Прегърнете болката, повярвайте в себе си, изминете дистанцията, работете усилено. Направете го!"

 

Дневен навик 5: Почивайте ... И бягайте!

 

„Работя здраво (работя невероятно много). Но също така имайте това предвид: почивайте си достатъчно! От бягането научих, че ​​ставате по-силни, само защото тренирате, почивате и се възстановявате (и се храните здравословно ).

 

Това е балансиращ акт: протягайте се, но с внимание. Умът ви се нуждае както от умора, така и от отпускане. Което ме връща към навик 1: Бягай!“

 

profit.bg

 

---


Тагове: Хайле Гебреселасие
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени