Шрифт:

Sportal.bg излъчва церемонията Най-добър млад спортист на България

Sportal.bg излъчва церемонията Най-добър млад спортист на България
07-01-2020 14:40

За първи път церемонията по награждаване на най-добрите млади спортисти на България (до 19 г.) ще бъде излъчена на живо от най-големия спортен сайт Sportal.bg и Sportal TV. Разбира се, картина ще върви и в сайтовете Viasport.bg, организатор на анкетата, и в SportMedia.tv.
Тържеството ще се състои на 12 януари (неделя) от 12.30 ч. в Централния военен клуб в София.

Анкетата за най-добър млад спортист е създадена от единствения сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg. Деветото й издание се организира от S Media в партньорство с Фондация „Играй с Развитие“.
В допитването до спортните журналисти своя вот дадоха точно 100 представители на национални и регионални издания, телевизии, радиа и интернет сайтове. Те посочиха 55 състезатели на възраст до 19 г. (включително и набор 2000). За Отбор на годината гласове получиха 6 национални тима от 5 спорта, а за Треньор №1 бяха посочени петима наставници на подрастващи.
За трета поредна година S Media ще връчи приз „Воля за победа“. Той се дава на деца, преборили трудни ситуации в живота си или заболявания в името или чрез спорта. Новоучредени са още две награди - „Вдъхновение“ и „Деца на бащи герои“.
През годините носители на приза Най-добър млад спортист на България са били: Владимир Зографски (2011, ски-скок), Ния Димитрова (2012, биатлон), Денис Димитров (2013, лека атлетика), Благой Найденов (2014, бокс), Даниел Асенов (2015, бокс), Антъни Иванов (2016 и 2017 г., плуване) и Александра Начева (2018 г., лека атлетика).

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени