Шрифт:

МОК обсъжда участието на руските спортисти в Токио след решението на КАС

МОК обсъжда участието на руските спортисти в Токио след решението на КАС
09-01-2020 10:39

От Изпълкома на МОК все още не са взели решение за евентуалното участие на руските спортисти в Токио 2020 не е обсъждано подробно.

 

"Този въпрос само беше споменат на последната ни среща. Ние ще изчакаме окончателното решение на КАС, след което ще обсъдим участието на руските състезатели на олимпийските игри", уточни Адамс.

 

На 9 декември Изпълнителният комитет на Международната антидопингова агенция (УАДА) лиши Русия от участие в големи международни състезания, включително Олимпийски игри, за срок от четири години. Страната също така няма право да приема световни първенства във всички спортни дисциплини и няма право да кандидатства за домакинства, а Руската антидопингова агенция (РУСАДА) е с отнет лиценз.

 

Причина за тежкото наказание е продължаващото вече няколко години разследване за масова употреба на допинг сред руските спортисти, както и несъответствия с допинг пробите, събрани от РУСАДА за този период от време. РУСАДА обжалва санкцията пред Спортния арбитражен съд в Лозана. Летните олимпийски игри в Токио ще се проведат от 24 юли до 9 август.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Русия, МОК, УАДА, ОИ 2020
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени