Шрифт:

Съдът постанови закриване на олимпийските обекти от Олимпиадата в Рио

Съдът постанови закриване на олимпийските обекти от Олимпиадата в Рио
17-01-2020 09:23

Обектите от спортна инфраструктура, наследени от бразилския щат Рио де Жанейро след Oлимпийските игри през 2016 година, трябва да бъдат затворени не по-късно от два дни. Това постанови бразилски съд вчера, съобщава сайтът G1.

 

С решението си федералният съдия Еуженио Араужо подкрепи искането на прокурора за забрана на по-нататъшното използване на спортните съоръжения, които според аргументите на надзорния орган нямат съответните сертификати за безопасност. Освен това ведомството припомни, че държавната структура, на която е възложено управлението на олимпийското наследство, е закрита през юли 2019 година с решение на федералната изпълнителна власт, което доведе до изоставяне на съоръженията и кражба на оборудване и електрически кабели.

 

Олимпийският парк в Рио де Жанейро често става място за масови културни събития и по-специално един от най-големите в региона музикални фестивали "Rock in Rio", който привлича любители на музиката от цял свят. Миналата година, според организаторите, той е бил посетен от около 700 хиляди души, повече от половината от които са туристи. Градските власти възнамеряват да обжалват решението пред по-висш орган. Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро се проведоха от 5 до 21 август 2016 година.

 

---


Тагове: ОИ 2016
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени