Шрифт:

Водород ще поддържа олимпийския огън за първи път в историята

Водород ще поддържа олимпийския огън за първи път в историята
27-01-2020 13:01 | Яна Касова

Водород ще бъде използван за първи път като гориво за поддържане на олимпийския огън по време на обиколката на факела през страната-домакин Япония.

 

Целта на организаторите на Игрите в Токио 2020 е да намалят вредните емисии от процеса на горене и да използват Олимпиадата насочат вниманието към екологичните проблеми в страната и по света.

 

Водородът ще бъде използван и при запалването и поддържането на олимпийския огън по време на най-големия спортен форум от 24 юли до 9 август. Около 500 автомобила, задвижвани с водородно гориво ще бъдат използвани по време на Игрите.

 

Другите инициативи на организаторите от Токио 2020 за намаляване на вредните емисии включват изработването на легла и мебели за нуждите на олимпийското село от рециклирани материали, а медалите са направени от метали, извлечени от рециклирана електроника. Самите факли с олимпийския огън пък ще бъдат изработени от преработен алуминий. Щафетата с олимпийския огън стартира на 26 март във Фукушима, като ще премине през всичките 47 префектури в Япония до старта на Игрите на 24 юли.


Тагове: ОИ 2020
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени