Шрифт:

Коронавирусът заплашва отмяна на световното в зала?

Коронавирусът заплашва отмяна на световното в зала?
28-01-2020 13:43

В Китай се борят с ограничаване на епидемията на коронавируса, който се разпространява все по-бързо в страната. А световното първенство по лека атлетика в зала в Нанджинг (Кит) се приближава – между 13 и 15 март.

 

Световната атлетика (World Athletics) внимателно следи настоящата ситуация, а също така провежда тесни преговори със Световната здравна организация (СЗО). Решението все още не е взето, тъй като организаторите все още се подготвят за провеждането на събитието, както е планирано, седем седмици преди Световното първенство.

 

Надеждата на организаторите е, че все още има време ситуацията да бъде овладяна. Те също така посочват, че Нанджнг е на 280 мили от Ухан, огнището на вируса. Бързият растеж на вируса, който е заразил над 2000 души, както и 56 смъртни случая и е блокирал три китайски града, предизвиква все по-голяма тревога.

 

„Ако някои препоръки на СЗО засегнат плановете за домакинството на световното първенство в зала в Нанджинг, веднага ще уведомим всички заинтересовани страни“, уверяват организаторите.

 

Азиатската асоциация по лека атлетика вече обяви отмяната на първенството си на закрито, което трябваше да се проведе в Ханджоу (на 600 км от Ухан) – на 12 и 13 февруари.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: СП 2020, Китай, Коронавирус
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени