Шрифт:

Отложиха световното първенство за 2021 г. заради коронавируса

Отложиха световното първенство за 2021 г. заради коронавируса
29-01-2020 22:51

Световното първенство в зала в Нанджинг (Кит), което трябваше да се проведе между 13 и 15 март, беше отложено за 2021 г.  Причината е коронавирусът, който взе повече от 130 жертви в Китай


“Знаем, че Китай прави всичко възможно, за да овладее новия коронавирус и ги подкрепяме във всичките им усилия, информираха от Световната атлетика. - Съветът на нашия медицински екип, който е в контакт със Световната здравна организация, е, че разпространението на коронавируса както в Китай, така и извън страната, все още е на съответно ниво и никой не трябва да продължава напред с някакви големи събития, които могат да бъдат отложени.”


От световната централа поясняват, че са обмисляли преместване на първенството в друга държава и благодарят на отзовалите се градове, но в крайна сметка са взели решение да оставят домакинството на Китай, но състезанието да се проведе през следващата година.


От Световната атлетика вярват, че ще успеят да намерят подходящи дати за този шампионат през 2021 г. От централата добавят, че организаторите на шампионата в Нанджин са положили сериозни усилия в планирането и подготовката на първенството и не искат да им отнемат възможността да бъдат домакини.


Тази промяна в атлетическия календар обаче прави нещата по-сложни за 2021 година, когато през зимата трябва да се проведе Европейско първенство в зала.

 

---


Тагове: СП 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени