Шрифт:

Бордът на Руската федерация по лека атлетика подаде оставка

Бордът на Руската федерация по лека атлетика подаде оставка
04-02-2020 21:53

Целият борд на Руската федерация по лека атлетика подаде оставка, докато правителството се опитва да намери изход от задълбочаващата се допинг криза в страната преди Олимпийски игри в Япония. Федерацията (РУСАФ) и руското спортно министерство обявиха, че бордът предава правомощията си на работна група в рамките на Руския олимпийски комитет, след като всички негови членове подадоха оставка.

Решението е взето, “тъй като дейностите на РУСАФ не доведоха до възстановяването статута на федерацията в атлетиката" и до „осигуряване на участие на чисти руски спортисти в международни и местни състезания", се казва в съвместното изявление. “Ясно е, че кризата в руската атлетика продължава вече пет години и това е твърде дълго време", е цитиран да казва министърът на спорта Олег Матицин, назначен на поста миналия месец.

Русия е наказана от 2015 г. заради допинг скандал и се бори да възстанови правата си в атлетиката. Процесът на обратно приемане бе прекратен миналата година, тъй като Русия беше обвинена във възпрепятстване изследването на допинг пробата на състезателя в скока на височина Данил Лисенко. Международната федерация по лека атлетика спря да разглежда и кои руски атлети могат да участват на Игрите в Токио като неутрални. От Русия отричат всякакви нередности. При новия министър Матицин Русия има време до 10 февруари, за да отговори относно пробата на Лисенко. Руснаците са на път да пропуснат втори поредни летни Олимпийски игри след тези в Рио през 2016 г.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Русия, Допинг
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени