Шрифт:

Коронавирусът притесни и организаторите на Олимпийските игри в Токио

 Коронавирусът притесни и организаторите на Олимпийските игри в Токио
05-02-2020 19:32

Организаторите на Олимпийските игри са “изключително притеснени“ от разпространението на коронавируса преди Игрите в Токио, които трябва да бъдат открити на 24 юли. Тоширо Муто, изпълнителен директор на Организационния комитет на Токио 2020, заяви, че доверието в събитието ще бъде засегнато, освен ако огнището на вируса не бъде бързо овладяно.

Близо 25 000 случая на вируса са потвърдени в Китай, където броят на смъртните случаи вече е над 490 души. Двама души са починали извън Китай - един в Хонконг и един във Филипините - докато 10 други имат симптомите и са поставени под карантина на японски круизен кораб.

“Ние сме изключително притеснени, че разпространението на инфекциозния вирус може да засегне набраната инерция за Игрите. Надявам се, че той може да бъде изкоренен възможно най-бързо. Планираме да си сътрудничим с МОК (Международен олимпийски комитет), МПК (Международен параолимпийски комитет), правителството и град Токио за справяне с болестта", заяви Муто.

Сабуро Кавабучи, кмет на олимпийското село, каза, че ще направят всичко, за да защитят спортистите. “Надявам се от сърце да успеем да преодолеем това (вируса; б.р.) и да проведем гладки олимпийски игри", каза той. “Ще направим всичко възможно, за да защитим спортистите и да им позволим да се представят най-добре", допълни Кавабучи.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ОИ 2020
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени