Шрифт:

Фаворитка на 400 м аут от дисциплината за Токио

Фаворитка на 400 м аут от дисциплината за Токио
08-02-2020 11:45

Една от надеждите на Нигер за медал на 400 м на Олимпийските игри в Токио това лято Аминату Сейни най-вероятно няма да бяга в коронната си дисциплина на Игрите в Япония.

 

Въпреки че през миналата година имаше петото най-бързо време на 400 метра за 2019 г., 23-годишната Сейни няма да участва на една обиколка в Токио, тъй като е отказала да приема супресанти, за да понижи нивата на тестостерон в организма си.


През 2018 г. Световната атлетика прие ново правило, според което атлетките в дисциплините от 400 м до 1 миля, нямат право да се състезават при жените, ако имат хиперандрогенизъм или по-високи нива на тестостерон, тъй като това им носи нечестно предимство в тези дистанции. На тези състезателки беше предложено да се подложат на медикаментозно лечение, с което да намалят нивата на тестостерон в организма си. 
 
Това правило засегна двукратната олимпийска шампионка на 800 м Кастер Семеня, която в момента не се състезава, тъй като отказа да приема медикаменти. Самата Сейни път вероятно ще бяга 200 м в Токио.

“Чувствам се малко тъжна, защото ако бягам 400 метра, можех да спечеля медал. Но на 200 м има много атлетки, които се развиват по-добре”, заяви Сейни.

 

sportal.bg

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ОИ 2020, Тестостерон
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени