Шрифт:

Васил Власов победител на седмобой в Румъния

Васил Власов победител на седмобой в Румъния
09-02-2020 10:08

Васил Власов (КЛАСА) се представи много добре на първенството на Румъния по многобой в зала в Букурещ. Възпитаникът на доц. Таня Миланова се пребори с конкуренцията на атлетите от северната ни състедка и отстъпи само на победителя при мъжете Разван Джордже Роман (5207 т.). Всъщност, Власов е победител в категорията при младежите под 23 години!

 

 

Власов започна успешно в първата дисциплина от седмобоя в зала – 60 м (7.34). Но в скока на дължина с 6.03 м не остана доволен от резултата. После в тласкането на гюле Васил показа добро попадение 13.16 м – (на загрявката гюлето тупна даже на 14-ия метър!). Но в скока на височина (1.79 м) някак не се получиха желаните сантиметри и.... Власов приключи първия ден на четвърта позиция (2650 т.).

 

Във втория ден атлетът от КЛАСА започна с 8.67 на 60 м с преп., после продължи с личен рекорд на овчарски скок (4.10 м) и накрая завърши 1000 м за 3:00.05 мин (лично постижение). В крайна сметка Власов събра сумата от 4779 точки за първото място при младежите под 23 г.

 

През цялото време на състезанието до Васил беше един от предишните му треньори – Димитър Петров Пешев – наставник на подрастващите от Дунав-Русе в овчарския скок. Пешев му помогна във всички сюблимни моменти на надпреварата в зала „Лиа Манолиу”.

 

Трябва да се отбележи, че в една от ключовите дисциплини – овчарският скок – помощ и съдействие на Власов при усвояване на техниката от повече от година оказва рекордьорката ни за девойки в зала Полин Митова... А за максималното му физическо възстановяване напоследък се грижи Борис Воденичаров.

 

„За мен състезанието беше, освен изпитание, и възможност да се запозная с един доста различен спортен  манталитет, каза Власов. - Създадох много приятелства в залата и се чувствам много по-устойчив психически! Искам още при следващия ми старт да зарадвам много повече моята лична треньорка доц. Миланова като признание и благодарност за усилията и вниманието, положени от нея при съвместната ни работа!”

 

Следващият старт на Васил Власов вероятно ще бъде на НШ по многобой за мъже и жени в зала на 22 и 23 февруари в зала „Асикс Арена”.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Васил Власов, Многобой
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени