Шрифт:

Представят възможностите за финансиране на програма Еразъм+ Спорт

Представят възможностите за финансиране на програма Еразъм+ Спорт
10-02-2020 15:57

Европейският съюз ще осигури 57.5 милиона евро за финансиране на програма Еразъм+ Спорт през 2020 г. Това са 7.8 милиона евро повече отколкото бяха отпуснати през 2019 г.

 

За периода 2021-2027 г. е предложено увеличение на бюджета за спорт и разширяване на обхвата за подпомагане. Това ще даде още по-големи възможности, както за създаването на устойчиви политики, така и за спортистите, треньорите, различни организации и всички български граждани.

 

Българските спортни организации също имат възможност да кандидатстват за финасиране, а какви са възможностите за това ще бъде презентирано на 29 февруари в 13:00 часа в Конферентната зала на НСА „Васил Левски”. Какъв е обхватът на мащабната програма на Европейския съюз Еразъм+ в сферата на спорта ще бъде подробно обяснено от представители на Асоциацията за развитие на българския спорт.

 

По време на събитието ще бъдат представени и първите резултати по проект "Добро управление в спорта" (#GoodGovernanceSport), координиран от Асоциация за развитие на българския спорт и съфинансиран по програма „Еразъм+“ Спорт на Европейската комисия и в съвместно партньорство на 7 държави. Проект #GoodGovernanceSport има за цел да намери начин за анализиране, събиране и промотиране на добри практики за подходяща видимост на взети и направени решения, отговорни органи и прозрачност на спортните организации в Европа и партньорските държави. Част от резултатите по проекта, които представляват обширно проучване на интернет страниците на 56 спортни организации на национално и Европейско ниво, целящо да установи до каква степен спортните структури гарантират прозрачност на взетите решения и финансовите операции, които изпълняват са вече във финален етап.

 

Всички представители на спортни организации са поканени да се запознаят с възможностите за финансиране в сферата на спорта по програма Еразъм+ на Европейския съюз. Входът е свободен, но е желателно да се направи предварителна регистрация (до 20 февруари) - ТУК

 

Период на провеждане: 29 февруари 2020, 13:00 – 15:00ч

Локация: Национална спортна академия „Васил Левски“, ет. 3, конферентна зала

 

Предварителна програма:

13:00 – 13:15 Регистрация на участниците

13:15 – 13:45 Представяне на проект #GoodGovernanceSport

Въпроси и отговори

13:45 – 14:50 Програма „Еразъм+“ – Спорт: Представяне на възможностите за финансиране на проекти в сферата на спорта в рамките на програма „Еразъм+“ Спорт на Европейския съюз.

Въпроси и отговори

14:50 – 15:00 Обща снимка

15:00 – 15:30 Лек коктейл

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: ЕС, Европа, Финансиране, Клубове, Федерации
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени